Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení podzimní části sezóny 2019/2020

16. 10. 2019

V neděli 13. 10. 2019 jsme odehrály poslední utkání před nadcházející zimní přestávkou. V předehrávce jarní části letošní sezóny jsme byly úspěšné, ze Staré Vsi nad Ondřejnicí si přivážíme 2 body. Od začátku zápasu jsme byly ve vedení, které jsme postupně navyšovaly, zejména pak ve 2. poločase, a zvítězily jsme v poměru 15:30 (poločas 8:14).

Naše družstvo v probíhající sezóně 2019/2020 nastoupilo na základě nového herního systému národní házené po dvouleté pauze opět k utkáním v nejvyšší soutěži – 1. liga NH, skupina B. Našimi soupeřkami jsou týmy z východních a severovýchodních Čech (Opatovice nad Labem, Dobruška, Krčín, Náchod) a družstva z Moravy (Vracov, Ostrava-Svinov, Pustějov, Stará Ves nad Ondřejnicí, Studénka).

Naše útočnice prokázaly, že skutečně patří mezi nejlepší v republikovém měřítku. Kromě jediného utkání s Dobruškou nastřílely soupeřkám vždy minimálně 20 gólů. V celkovém součtu pak nejvíce branek ze všech týmů naší skupiny. Vysokou kvalitu naší ofenzívy dokazuje i fakt, že se prosazují všechny útočnice, hrají týmově a nemáme tak střelbu založenu pouze na jedné kanonýrce.

Obranu nám tvoří převážně děvčata dorosteneckého věku, kterým ještě chybí větší zkušenosti. Doplněním starších hráček, které mají svou kvalitu, se toto daří částečně korigovat. S přibývajícím počtem zápasů se kvalita obrany zlepšuje .

Postu brankářky se zdařile ujala původně po mnoho let hrající útočnice a vyřešila tak komplikovanou situaci s obsazením brány.

Celkově jsme odehrály všechna utkání tak, jak jsme si předsevzaly, tj. v týmovém duchu, s maximální bojovností, ale zároveň s respektem a fair play vůči soupeřkám.

Podzimní část hodnotíme kladně. Z 10 odehraných zápasů jsme 7x zvítězily a 3x prohrály.

Zranění se nám v podzimní části bohužel nevyhýbala (zvrtnutý kotník, obražené prsty, zhmožděná kolena, svalová zranění)

Stále se potýkáme s problematikou úzkého kádru. Výpadek již jedné hráčky ze základní sestavy pro nás znamená jistá omezení jak v řadách útoku, tak v obraně. Proto jsme nuceni povolat i hráčky, které již svou aktivní činnost ukončily, avšak stále disponují dobrou fyzickou kondicí a jsou schopny i díky svým zkušenostem přehrát mladší hráčky. Vzhledem k věku za nás prozatím nemohou nastoupit děvčata, která nedovršila 15 let věku.

Jarní část zahájíme dvěma utkáními na domácí půdě a to v sobotu 18. 4. 2020 ve 14:30 s Opatovicemi nad Labem a v neděli 19. 4. 2020 v 11:55 s Dobruškou.

 

Sestava, která stabilně nastupuje:

brankářka: Petra Melounová

obrana: Dana Kejzlarová, Sabina Gregorová, Eliška Beranová, Jana Pilařová

útok: Nikola Kvapilová, Petra Dostálová, Štěpánka Bonaventurová, Štěpánka Krčilová, Veronika Hromádková (na mateřské)

Doplňující hráčky: Irena Slavíčková, Eliška Vrégrová, Jana Horáčková, Ivana Volfová

Trenérky: Eva Kadaníková a Šárka Kvapilová 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář