Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tento víkend vyrazily hlinecké házenkářky na západ Čech do silných Přeštic a Tymákova

26. 4. 2023

 

 I ve velmi okleštěné sestavě přivezly házenkářky dva cenné body. V sobotu hráčky nastoupily do utkání v Přešticích velmi dobře a od začátku zápasu byly ve vedení, ale poločas nakonec skončil remízou 12:12. V druhém poločase bylo skóre celou dobu vyrovnané. Půl minuty před koncem se hlineckým podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl, ale rozhodčí branku neuznal a soupeřky měly šanci ještě vyrovnat. Hlinsko nechtělo vyrovnání připustit a soupeřky i za cenu faulu zastavily daleko od brankoviště. Z následného pokutového hodu po konci utkání už branka nepadla a házenkářky tedy slavily dva body za výhru 23:24.

 

Na nedělní utkání se hlinecké házenkářky přesunuly do nedalekého Tymákova, na půdu trojnásobného mistra ČR a aktuálně vedoucího týmu tabulky. Hlinsko znovu začalo velmi dobře a celý první poločas drželo náskok dvou branek. Poločas skončil výsledkem 15:17. V druhém poločase se bohužel náskok nepodařilo udržet a utkání skončilo výsledkem 30:26.

 

HK Hlinsko je v polovině play off stále na skvělém druhém místě tabulky v boji o titul.

 

Po roce se uskuteční Mezizemská utkání Čechy - Morava. Tentokrát 7. května 2023 v Přešticích a Hlinsko bude mít znovu své  zastoupení. Útočnice Petra Dostálová, Štěpánka Poláčková a Nikola Kvapilová odehrají zápas za družstvo žen Východu. Záznam z utkání mužů a žen odvysílá ČT Sport v průběhu měsíce května